Gemeente Goeree-Overflakkee kiest RoosRos als architect voor nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie in Sommelsdijk

12 september 2023

In maart van dit jaar zetten gemeente Goeree-Overflakkee, Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee (SOPOGO), Wijkvereniging de Zwaluw en Kibeo Kinderopvang hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van een Multifunctionele Accommodatie (MFA). In de zoektocht naar een geschikte architect werd niet lang daarna de aanbestedingsprocedure hiervoor gestart. Na het beoordelen van de verschillende inschrijvingen is de keuze gevallen op architectenbureau RoosRos uit Oud-Beijerland. “Zij staken er op het vlak van kwaliteit en prijs positief bovenuit”, vertelt Projectleider Jan Pas van gemeente Goeree-Overflakkee.

Jan vertelt dat de keuze voor de architect werd gemaakt na een grondige evaluatie van de voorstellen van in totaal 3 architecten. “Hoewel elk bureau indrukwekkende visies presenteerde, wist RoosRos zich te onderscheiden door een combinatie van creativiteit, functionaliteit en kostenefficiëntie.”
 

Samenwerken

De komende tijd zal RoosRos nauw samenwerken met de gebruikers van de toekomstige MFA om de visies verder uit te werken naar ontwerpen en aan te passen aan de specifieke behoeften. “Het zorgt ervoor dat de nieuwe MFA goed aansluit bij de wensen en eisen van de betrokken partijen”, aldus Jan. “Ook de installatieadviseur is de afgelopen periode aanbesteed. De keuze is daarbij gevallen op ingenieursbureau INNAX uit Veenendaal. Zij zijn verantwoordelijk voor het advies en de ontwerpen van de installaties in de nieuw te bouwen MFA. Daarmee is het ontwerpteam compleet. Ik kijk uit naar de verdere voortgang van dit prachtige project en de positieve impact die het zal hebben op de toekomst van de gemeenschap in Sommelsdijk.”

 

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact op met de heer Jan Pas, Projectleider MFA Sommelsdijk.

 

Foto (van links naar rechts): Schoolleider OBS JC van Gent Albert Tönissen, Wethouder Onderwijs Berend Jan Bruggeman, Architect-Partner RoosRos Henk de Gelder, Dianne Soeteman van OBS JC van Gent en Projectleider MFA Jan Pas tonen trots het ‘G-O bouwt aan onderwijs en verbinding’ bord op de nieuwe locatie aan de Groene Zoom in Sommelsdijk.

 

G-O bouwt aan onderwijs en verbinding is een programma van gemeente Goeree-Overflakkee om te komen tot de nieuwbouw van bestaande basisscholen met als extra inzet meer maatschappelijke ontmoeting. Hierin wordt samengewerkt met schoolbesturen en maatschappelijk partners.